Daca acest E-mail nu este afisat corect, accesati-l in browser.

Județele cu potențial turistic, promovate la Târgul de Turism al României!

Romexpo vă așteaptă la ediția de toamnă a Târgului de Turism al României, care va avea loc între 16 și 19 noiembrie, în pavilioanele C1 – C3.

Ajuns la cea de-a 38-a editie, evenimentul poartă “vizitatorii”, prin intermediul ofertelor prezentate, catre destinații fascinante din România și străinătate. O simplă vizită la târg vă face cunoștință cu mii de oferte care promovează: turismul cultural, rural sau de business, cel de tratament, destinațiile exotice, croazierele și turismul de aventură.

Pe urmele dictatorului. Oferte de cazare în vila lui Nicolae Ceaușescu
La Târgul de Turism al României sunt prezente centre culturale și turistice, care au ca obiectiv promovarea zonelor rurale din România, bogate în obiective de interes și revitalizarea tradițiilor și meșteșugurilor locale, atât pentru turiștii români, cât și pentru cei străini. Printre acestea se numără și Centrul de Informare și Promovare Turistică Dobrosloveni (județul Olt) care vine la târg cu o ofertă ce conține:

  • servicii de cazare în locații exclusiviste precum fosta cabană a lui Nicolae Ceaușescu (cabana Bulvanul), o oază de liniște în mijlocul pădurii Reșca;
  • o varietate de produse gastronomice specifice zonei Olt precum: pâine în țest, ciorbă de raci, salată de leurdă, proțap, ciolan cu fasole pe pirostrii sau plăcintă cu mere;
  • organizarea de vizite la situl arheologic Romula - Malva din satul Reșca, un șantier arheologic unde se pot vedea ruinele cetății Romula - Malva, fosta capitală a Daciei Malvensis;
  • ansamblul folcloric și taraful Flori de Romanați;
  • prezentare de ii tradiționale românești realizate de clasa de cusături a comunei Dobrosloveni.

Frumusețile culturale și turistice ale întregului județ romanațean sunt dezvăluite la Târgul de Turism de centrul din Dobrosloveni împreună cu instituțiile culturale și cu primăriile din Caracal, Drăgănești-Olt și Corabia, pentru a promova patrimoniul la adevărata lui valoare.

3 zile in Romanaţi
Cele patru administrații publice locale sus amintite promovează primul traseu turistic în Câmpia Română. Explorarea zonei Romanați din Câmpia Română înseamnă redescoperirea mesteșugurilor, tradițiilor, culturii și peisajelor de câmpie, precum și vizite în atelierele meșterilor populari.

Ziua 1
Vizită la cetatea Sucidava, croaziera pe Dunare şi un tur de oraş, inclusiv vizita la Biserica parohială „Sfânta treime” ( 1895-1907); vizită la Vădastra, la atelierul meșterului popular cojocarul Liceanu Dumitru şi atelierul meșterului popular olarul Ionel Ciocoi.
Ziua 2
Oprire la Caracal, vizită la Muzeul Câmpiei Boianului Drăganeşti-Olt, vizită în atelierul meșterului popular, creatoare de camaşi populare, Alexandrina Olguţa-Filip (comuna Cezieni), vizitarea obiectivelor din Caracal: Muzeul Romanaţi, Teatrul Național, parcul Constantin Poroineanu şi un tur al bisericilor din oraş, spectacol de joc şi cântec al ansamblului folcloric Romanaţi.
Ziua 3
Tur în Nordul Zonei Romanaţi, cu opriri la: Dobrosloveni (unde are loc vizitarea: sitului cetăţii Romula Malva şi a doua cabane de ale lui Nicolae Ceausescu), Mânăstirea Brâncoveni, comuna Oboga ( vizita la atelierul de ceramică al meșterului popular Ştefan Truică), Mânastirea Călui şi la atelierul meșterului popular Tănase Gheorghe din comuna Corbu.

Județele României își deschid porțile prin oferte turistice foarte variate
Multe alte zone turistice din România sunt promovate la târg prin intermediul consiliilor judeţene şi locale, ai căror reprezentanţi vor fi prezenţi la standuri pe tot parcursul evenimentului, în Pavilionul C3. Publicul va avea ocazia de a afla informaţii diverse despre: peisajele fascinante ale României, din toate regiunile ţării, despre oraşe şi comune încărcate de istorie şi de valori culturale artistice şi gastronomice.
Târgul de Turism devine astfel locul unde se îmbină istoria, tradiţia şi peisajele României, unde turismul rural vine la pachet cu cel ecologic şi cultural.
Vizitatorii vor avea oportunitatea de a descoperi judeţele, orașele și comunele emblematice ale ţării şi punctele lor de interes turistic. Printre acestea, la Târgul de Turism al României vor fi prezente:

  • județul Mureș, la al cărui stand se va promova turismul cultural, balnear, verde și ecumenic în limbile română, engleză și maghiară și un dvd de prezentare în șase limbi de circulație internațională a punctelor turistice ale zonei.
  • județul Hunedoara, prin Agenția de Dezvoltare Economico-Socială a județului Hunedoara care promovează celor mai importante obiective: Castelul Corvinilor, Cetatea Devei, Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, Biserica „Sfântul Nicolae” din Densuș, Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, Sarmizegetusa Regia, Muzeul Aurului Brad, Parcul Național Retezat, Cetatea Mălăiești, Peștera Bolii, Băile Daco-Romane și Cascada Clocota de la Geoagiu etc;
  • municipiul Piatra-Neamț, „Coroana de Aur a Moldovei”, o destinaţie turistică ideală pentru un city-break, prezintă prin reprezentanții primăriei informații despre obiectivele turistice sau gastronomia locală. De asemenea, la standul Piatra –Neamț se vor face cunoscute oferte de cazare, evenimente de sezon (Târgul de Crăciun) și alte atracții (pârtia de schi);
  • stațiunile județului Bacău (Slănic Moldova, Târgu Ocna, Moinești); Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău își dorește prin activitățile sale, să atragă un număr cât mai mare de turiști pe meleagurile băcăuane prin promovarea principalelor obiective turistice din județul Bacau și a pârtiei de schi Nemira din localitatea Slănic-Moldova, o investiție recentă, realizată cu fonduri europene de Consiliul Județean Bacău în parteneriat cu Primăria Slănic Moldova. La standul județului Bacău amenajat în cadrul Târgului e Turism, turiștii pot afla informații despre cum pot petrece momente de neuitat prin practicarea sporturilor de iarnă pe pârtia de schi, detalii despre amplasamentul și dimensiunile pârtiei, dotările acesteia și serviciile de care beneficiază.
  • județul și municipiul Botoșani sunt promovate la târg de Centrul Național de Informare și Promovare Botoșani;
  • municipiul Zalău, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, pune în valoare obiectivele turistice locale din Zalău și Sălaj. La târg vor avea loc programe artistice susținute de Ansamblul Folcloric „Columna” al Casei Municipale de Cultură Zalău. Asociația Amicii Muzeului în colaborare cu Muzeul de Istorie și Artă Zalău vor prezenta momente de reconstituiri istorice, demonstrații de luptă și vor face cunoscut Festivalul Roman Zalău - Porolissum;

Mai multe informații despre zonele turistice românești se găsesc la standurile consiliilor județene amenajate în pavilionul C3 - Romexpo, în cadrul Târgului de Turism al României!

Târgul de Turism al României este organizat de ROMEXPO în parteneriat strategic cu Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT ) şi în parteneriat cu:
Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR), Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC).

Program de vizitare:
16 – 18 noiembrie (joi-sâmbătă), între orele 10.00 și 18.00
19 noiembrie (duminică), între orele 10.00 și 16.00

Acces:
Bilet intrare adulti/studenti: 10 lei/zi
Intrare gratuită: copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilități și persoanele instituționalizate

Alte informații despre eveniment, pot fi obținute prin intermediul:

www.targuldeturism.ro
ttr@romexpo.ro
Târgul de Turism al Romaniei Romexpo

Organizatori și parteneri:

Daca doriti sa nu mai primiti deloc oferte din partea ROMEXPO S.A., dati click aici
Copyright (c) 2017 | ROMEXPO | Toate drepturile rezervate