RAILF-Romcontrola 2015 - Prinde startul noutatilor din automatizari, instrumentatie si laborator
Prinde startul noutatilor din automatizari, instrumentatie si laborator - RAILF-Romcontrola 2015
Daca acest E-mail nu este afisat corect, accesati-l in browser.

Prinde startul noutăţilor din automatizări, instrumentaţie şi laborator la RAILF-Romcontrola 2015



Robotul - angajatul viitorului

Astăzi, cerințele producției industriale sunt la un nivel tot mai ridicat, astfel incat roboţii devin din ce în ce mai cunoscuti. Putem spune că reprezintă dotări standard în liniile de producţie astfel, roboții ar trebui să înlocuiască oamenii în medii foarte grele şi incomode, în locuri de muncă repetitive şi monotone, dar și în activităţi în care angajații sunt predispusi la erori de operare. Asadar sistemul robotizat trebuie să fie inteligent, flexibil si cooperant la fel ca oamenii si in acelasi timp fiabil, pastrandus-si neafectate in timp: precizia, memoria, viteza si rezistenta de lucru.

Va prezentam in acest articol conceptul Mitsubishi Electric a unui sistem industrial automatizat cu robot, integrat intr-o linie de productie

Cel mai important lucru este existența unui sistem de comandă central. Acesta corespunde creierului uman. În multe linii de producţie există mai multe noduri de producţie. Un robot operează într-unul dintre acestea, o maşină cu axe multiple în al doilea, într-un altul există un centru cu comandă computerizată şi într-un altul sunt efectuate procese industriale. Cu toate acestea, atunci când împărțim toate aceste activităţi, pot apărea probleme. Mulți integratori de sisteme se plâng că problemele în proiectarea, programarea şi punerea în funcțiune a sistemului sunt cauzate de utilizarea unor sisteme diferite de la furnizori diferiţi. Acest lucru demonstrează că cea mai bună soluţie este să avem un singur sistem de la un singur furnizor. Aceste tipuri de sisteme pot fi furnizate de Mitsubishi Electric.

Platforma iQ este un sistem flexibil, multi-funcţional. Pe o bază puteţi monta până la patru procesoare şi peste 50 de module diferite. Acestea pot fi procesoare pentru: un controler logic programabil, un robot, centru cu comandă computerizată, un sistem cu servomecanism și axe multiple, un sistem cu limbaj de programare C, un calculator obişnuit şi un controler de proces.

Fiecare dintre aceste procesoare are propriul program, astfel încât acestea lucrează independent. Toate fac schimb de date unele cu altele prin rack, creând o ultra conexiune paralelă de mare viteză. Astfel, puteţi conecta pe o singură linie o celulă cu doi roboți care lucrează împreună pe un singur obiect şi o maşină cu servomecanism și axe multiple şi o puteți controla, folosind un controler. Mai mult - acești doi roboți cunosc în totalitate starea celuilalt. Astfel, nu există posibilitatea de blocare, zona de lucru poate fi optimizată și doi roboți pot lucra în tandem pe un element. O soluţie foarte populară este, de asemenea, cea constând din două maşini cu comandă computerizată având la bază procesorul C70 şi un robot care operează aceste două maşini – elemente de intrare şi de ieşire. O altă aplicație posibilă este combinaţia de PLC, procesor C cu MES-IT şi controler de mişcare. Cu producție și ambalare produse cu până la 32 de servoaxe, procesorul procesului controlează producţia, iar sistemul MES-lT trimite şi colectează date cu sistemul control IT în toată fabrica. Toate acestea sunt cuprinse într-un sistem unic oferit de Mitsubishi electric!

Jakub Kwiatkowski
Manager de produs
Roboty, Serwo&Motion





Generatoare cu raze X ultrauşoare pentru radiografie industrială
fabricate de firma belgiana ICM


Distribuit în România de KIMET SRL


Examinarea nedistructivă cu raze X pe teren pâna in prezent a constituit o problemă greu de rezolvat. La locaţii îndepărtate lipsa reţelei electrice, a camerei obscure pentru developarea filmelor, greutatea excesivă a generatoarelor cu raze X, a instalaţiilor de developare a filmelor, a negatoscoapelor au făcut aproape imposibilă utilizarea procedurii.

Pentru rezolvarea acestei probleme firma ICM Belgia a brevetat o nouă construcție a tuburilor Röntgen industriale (care constituie principala componentă a generatoarelor cu raza X), reducând astfel la jumătate greutatea totală a instalațiilor de radiografie industrială. Astfel a fost asimilat tubul Röntgen cu placaj special (foto).

Avantajele tubului Röntgen cu placaj special
Construcție (design) specială conform fotografiei alăturate
Placaj special din semiconductori conform brevetului ICM
Anod extern
Tubul de sticlă are capacitatea mult mai bună de a evacua sarcinile electrice (care sunt responsabile de 85% din problemele întâlnite la oricare din tuburile Röntgen) față de tubul de ceramică. Placajul special din semiconductori al tubului Röntgen prezentat este un colector suplimentar pentru sarcinile electrice, dar și conferă o rezistență mecanică suplimentară. Ceramica are capacitate mult mai slabă de a evacua sarcinile electrice, motiv pentru care a fost nevoie să se facă inserția metalică, rezultând astfel o construcție mai greoaie și mai scumpă.
Tubul Röntgen din sticlă cu placaj special nu este confecționat din materiale poroase, ca urmare nivelul de vacuum se păstrează o perioadă mai lungă. Ceramica este un material poros ceea ce conduce la scăderea lentă a nivelului de vacuum și reducerea duratei de viață a tubului Röntgen (în special când tubul nu este utilizat perioadă îndelungată)
Sticla și placajul special aproape nu sunt afectate de prezența fotonilor razelor X.
Materialul ceramic își pierde rapid caracteristicile sale în prezența razelor X.


Avantajele instalațiilor mobile de radiografie industrială ICM având în componența tuburi Röntgen din sticlă cu placaj special
- Construcție mai ușoară în raport cu instalațiile cu tuburi metalo-ceramice
- Prețuri mai scăzute
- Unitatea de control este identică la toate tipurile de instalații SITE X, ceea ce înseamnă că în caz de nevoie unitatea de control de la instalația panoramică se poate înlocui cu unitatea de control de la instalația direcțională și invers
- Instalațiile panoramice au control automat al omogenității fascicolului. Acest brevet exclusiv al firmei ICM Belgia garantează densități de înnegrire cu constanță perfectă pe film. Niciodată nu este necesară să se compenseze omogenitatea slabă a fascicolului, prin poziționarea excentrică a generatorului. În acest fel operatorul economisește timp și filme de testare. Același mecanism menține fascicolul centrat după o descentrare accidentală a tubului din cauza unui șoc.
- Anodul extern asigura o racire mai eficienta
- Instalația ICM are un sistem de răcire brevetat, care asigură ca ciclul de funcționare să fie de 100% la 30-40°C. Adică instalațiile pot funcționa în foc continuu.
- Construcția instalației ICM este exclusiv design-ul producătorului. Tubul poate cădea de la aproape 1 metru înălțime, fără ca tubul din sticlă placată să se spargă. La acest nivel de cădere toate filamentele, oricărui tub Röntgen (metalo ceramic sau sticlă) sunt rupte, ca urmare tubul trebuie înlocuit. Deci este inutil să existe o carcasă care să reziste la căderi de la înălțime mai mare, dacă filamentele lor se sparg oricum.

Principalele caracteristici a generatoarelor ultraușoare tip CP SITE-X având în componența tuburi Röntgen din sticlă cu placaj special
DIRECȚIONAL UNITĂȚI CP160D CP200D CP225D CP300D CP320D
Gama de tensiune de ieșirekV10 la 16010 la 20010 la 22520 la 30020 la 320
Gama de curent a tubuluimA1 la 101 la 101 la 101 la 101 la 10
Curentul tubului la putere maximămA5,64,543,23
Treaptă de selectare pentru curentul tubuluimA0,10,10,10,10,1
Putere maximă la anodW900900900960960
Ciclul de lucru la temperatură ambiantă de 30°C (*)%100100100100100
Penetrare oțel la tensiune (kV) și curent (mA)
maxim (700mmFFD, 10 min, AA400, D=2)
mm Fe2942476670
Greutate totală (fără inele de mână)kg11,91212,12323
Dimensiuni de gabaritmmØ 140 x 695Ø 140 x 715Ø 140 x 725Ø 180 x 839Ø 180 x 839
Doză de scurgere la 1 m la putere maximămSv/h< 2,0< 2,0< 5,0< 5,0< 5,0
Dimensiunile petei focale optice conform EN12543mm3.0 (-1.5 IEC 336)
Geometria radiației-Direcțional
Unghiul maxim util°60 x 40 eliptic
Filtrare inerentămm Be0,80,80,80,80,8
Clasa de protecție-IP65IP65IP65IP65IP65
Extensie maximă a cablurilor de interconexiunem100 (5x20m)100 (5x20m)100 (5x20m)100 (5x20m)100 (5x20m)
Tip de conector-MIL-DTL 26482 Metalic rotund
Presiune gaz izolație SF6 la 20 °Cbar5,55,55,55,55,5
Tensiune de alimentare ventilator de răcireVDC4848484848
Consumul de linie @ 230VACA66666
Inele de protecție-22222
Carusel încorporat care dispune
de două diafragme, obturator și indicator cu laser
-Obturator Pb, indicator cu laser, filtru Be 0,8 mm, filtru Alu 3 mm, diafragmă 10 x 48 cm


Noul sistem portabil de radiografie digitală computerizată HPX-PRO

Distribuit în România de KIMET SRL
Acest sistem de radiografie digitală de ultima generație a fost brevetat de firma Carestream Health pentru îmbunătățirea productivității lucrărilor de radiografie industrială pe teren.
Principalele caracteristici ale sistemului HPX-PRO
Mecanism de alimentare: Perechi de role orizontale interne
Rețea:Compatibilă DICOM și DICONDE
Flux de aer:Presiune pozitivă în interiorul instalației de scanare
Calibrare:Complet calibrat din fabrică și gata de funcționare
Software:INDUSTREX (instalat și testat înainte de livrare) Windows 7 Ultimate 64 bit
Filtru:Filtrul de imagine EDGE de la Carestream oferă utilizatorilor o opţiune de filtre de afișare, în timp ce nu modifică niciodată imaginea sursă originală.
Alimentare:100-240 VAC (Detectare automată a nivelului)
Baterie:Acumulator standard 24 volți
Durata de viață a bateriei:4 ore în standby / 45 minute scanare activă și ștergere pe baterie
Greutate16 kg


Avantajele sistemului
•  Sistemul are un protocol de scanare la o singură trecere, spre deosebire de oricare aparat asemănător la care plăcile de fosfor se șterg în oparții separate.
•  Presiunea pozitivă din interiorul instalației impiedică pătrunderea prafului în instalație.
Portabilitate
HPX-PRO este cel mai mic, cel mai ușor sistem CR proiectat special pentru utilizare în domeniul NDT. Cu un mâner central ergonomic, învelit, acesta poate fi transportat la fel de ușor ca o valiză de mână. Cântărind doar 16 kg. și cu o lățime mai mică de 31 cm, poate fi ținut în mână cu ușurință.
Flexibilitate
Disponibilitatea energiei electrice în locații îndepărtate poate fi o provocare, dar nu cu HPX-PRO. Acesta poate să funcționeze de la rețeaua electrică (110/220V), sau utilizând un acumulator de alimentare obișnuit, de 24V. Lucrați acolo unde este nevoie, fără restricții de alimentare.
Software
La baza HPX-PRO este Software-ul INDUSTREX de la Carestream, cu o nouă interfață de utilizator simplificată, concepută pentru a permite configurarea rapidă a sarcinilor de lucru.
Spre deosebire de pregătirea lucrului folosind filmul convențional, mare consumatoare de timp, cu HPX-PRO vă pregătiți pentru ziua de lucru în câteva minute, în loc de ore. Și lucrați mai rapid, în medii solicitante, de mare productivitate.
Raportare
În combinație cu instrumentul de raportare personalizată al Software-ului INDUSTREX, HPX-PRO vă va ajuta să terminați ziua mult mai devreme, și cu o mai mare productivitate. Creați formulare personalizate reutilizabile și salvați un șablon unic pentru fiecare client. După ce ați realizat toate capturile de imagine, cu un clic pe un buton puteți crea rapoarte pentru clienți în doar câteva secunde

Messer Romania Gaz (www.messer.ro) prezinta vizitatorilor RAILF-Romcontrola portofoliul sau complet de gaze speciale si echipamente conexe:

  • Gaze de inalta puritate
    Utilizate adesea in analiza instrumentala, gazele cele mai cunoscute sunt: N2, Ar, He, H2, CO2, O2, C2H2. In functie de specificul aplicatiei pentru care sunt utilizate, Messer poate furniza gaze cu puritati de pana la 99.9999%.
  • Gaze rare
    Gazele rare precum neonul, xenonul sau kryptonul sunt necesare pentru aplicatii de top.
  • Specialitati
    Aceasta categorie include gazele anorganice (amoniac, dioxid de sulf, hexafluorura de sulf, clor), hidrocarburi (metan, etan, etilena, propan, propilena etc), refrigeranti si altele, cu aplicatii variate.
  • Amestecuri de gaze
    Amestecuri standard (aer sintetic, gaze pentru laser, gaz de ardere pentru FID, amestec P-10) sau amestecuri etalon, fabricate dupa specificatiile beneficiarului, insotite de certificate de analiza individuale.
  • Fluide criogenice
    Azot lichid, heliu lichid
  • Echipamente de reglare a presiunii
    Regulatoare de presiune fabricate in Grupul Messer, sisteme centralizate de distributie a gazelor speciale si accesorii conexe.




Messer Romania Gaz va asteapta la stand, unde impreuna cu invitatul sau – Senior Specialist in domeniul gazelor speciale, in cadrul Grupului Messer, va poate prezenta punctual solutii pentru aplicatiile dumneavoastra speciale!


Program

RAILF-Romcontrola 2015

Informatii contact:
T: +4 0758 837 734
E: nicolae.radoveneanu@romexpo.ro
W: www.railf.ro
Newsletter

Newsletter

Newsletter 169
Newsletter 192
Galerie Foto

Galerie Foto

Vezi cum a fost la editia anterioara !
Logolkdin
Conecteaza-te cu noi pe LinkedIn si alatura-te specialistilor din domeniu.
Viziteaza pagina Romexpo SA pe LinkedIn!

În vederea evaluării oportunităţii de participare ca expozant, vizitator specialist sau pentru informaţii suplimentare şi modalitatea concretă de înscriere şi participare la eveniment, puteţi vizita site-ul oficial al evenimentului www.railf.ro

romexpo@romexpo.ro
Daca doriti sa nu mai primiti deloc oferte din partea ROMEXPO S.A., dati click aici.
Copyright (c) 2015 | ROMEXPO | Toate drepturile rezervate.                Termeni si conditii